follow me =)

Ahad, 30 Januari 2011

new home @ presint 17

Dear Blogger, 

Syukur pada tuhan aku dan housemate telah selamat berpindah ke rumah baru di presint 17, putrajaya dari presint 11... Walaupun lori yg aku tempah tidak datang untuk angkat barang... Hampeh punya lori, boleh dia tidak datang.. Kata je boleh datang tp bila call semula langsung tidak angkat... Bila cl guna nombor lain, dia angkat plak.. comfirm2 dia tipu aku.. Kepada sesiapa yang nk sewa lori, berhati2la dgn lori yang bernombr ini 0123018229. At least kalau takde lori tu btau la, ni tidak.. senyap je pastu aku cl tak angkt2.. sabar je la.. Nasib baik housemate aku ada nombor tepon lori lain.. Dapat juga akhirnya lori, lori pakcik Qayyum =)..

Bawa turun barang-barang kebawah jam9.30 pagi. Selesai angkat barang kebawah dalam jam 10.30pg. Janji dengan lori jam10 pagi. Masa nak pindah tu, ada juga orang lain yang nak pindah, dia bawa turun barang lepas kitorang abis angkat barang. Dia dah siap angkat barang dan bergerak, kitorng masih lagi dibawah menunggu lori.. Jam12.30 lori baru sampai.. Angkt2 dalam 2.30tghari sampai rumah baru. Selepas tu, kemas2 rumah..  Selepas tu, dalam kul6 ptg baru makan tghari+malam.. Puas ati kerana dapat rumah besar cuma tiada mesin basuh je... Mesin basuh masih lagi tercari2 yang murah untuk dibeli oleh housemate aku huhuhu... 

Channel tv di rumah ini sangat memuaskan... Semua tv boleh dikatakan sangat terang... Selepas ini boleh mengikuti cerita di tv =).. Semoga rumah ini dapat aku dan housemate diami selama yang mungkin (as soon as single hehhehe)... 




rumah presint 17


notakakiku : Jauhnye nak ke dapur.. jauhnye nak ke bilik air... jauhnye nak ke bilik tidur=)
Tak sabar nak balik rumah tengok anak buah (baby boy) yang baru di lahirkan pada 27 januari 2011... 

15 ulasan:

  1. salam. nak tanya umah P17 tu kuarters ke umah sewa? klu kuarters kelas ape? ngah carik umah ni nak pindah nak bwk mak mertua skali.

    besar x umah ni? sori bnyk tanya.

    CJ MOHAMMAD - FLET HIJAU!

    BalasPadam
  2. P17 ni kuarters gred f.. Keluasan nya bolehlah dikatakan besar juga tetapi tiada beranda... Bilik pun besar juga..

    BalasPadam
  3. parking senang tak kat sana?nak pindah lps raya..

    BalasPadam
  4. p17 yang baru ke yang lama? kalo yang lama, parking takla susah sgt.. kalau ptg nak parking tu masih ada banyak kosong lagi.. tapi kalo dah tgh malam mmg kena parking yang takde kotak parkig... so far, takdela susah sgt...=)

    BalasPadam
  5. SALAM..KAT P17 ADE TASKA X?ATAU KENAL X MANE 2 PENGASUH KAT SANE?

    BalasPadam
  6. syah : taska ada kt p17 tp saya tak knl sesiapa yang jaga di situ...

    BalasPadam
  7. u xde gambar dalam rumah ke?

    BalasPadam
  8. tomoko, takdela gmbar dalam rumah.. tak ambil...

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. Hi...tggl blok mane? Sy tggl di blok C...

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah tak duduk lagi disitu.. dulu mmg duduk kt blok c jgk =)...

      Padam
  11. sy pon duduk ctu..hehee RK1...
    saya blok B...

    saya nak wat party tupperware..
    nak join jom la..hehee

    sabtu ni (9/1/2013) jam 3 pm
    boleh tgk cni :)

    http://ins-tupperware.blogspot.com/2013/01/1st-party-tupperware-2013.html

    BalasPadam
  12. salam nak tnye kat p17 ade x umah untuk disewa

    BalasPadam
    Balasan
    1. umm..p17 hanya kuarters je takde umh sewa.. cuba cari kt pangsapuri damai...

      Padam