follow me =)

Sabtu, 8 November 2014

Sesantai di Cherating

Jejln ke cherating... Percutian adhoc hehe... Ari jmt mlm aru bincng2 nk g mane n pas isyak trus g :)...
Ada 5 cadangan tempt nk g.. Cameron, pangkor, cherating, penang dan juga melaka...
Cameron tolak sbb dh selalu g, pangkor tolak sbb dh g, penang tolak sbb jauh sgt, melaka tolak sbb cm xbest hehe.. Last2 decide g cherating....
Gerak kul9.30 sampai kuantan dalam kul2.30.. Benti makan dan isi minyak kt sblm highway tu.. Tdo di hotel bumimas kuantan...
Sok nya dlm kul9 pg kami gerak ke cherating.. Seblm gerak kami sarapan dulu.. Sampai cherating dlm kul11.. Pastu cari2 hotel atau chalet... Hotel byk yg katil single 2, agak xbest.. Harga pun dlm rm250-rm280... Mhl gakla bg kami... Try cari chalet plak.. Alhamdulillah dapt chalet yg berbaloi.. Pandangan depan laut yg penting :)... Harga rm120 sbb kai kipas je.. Yg ada aircnd dh abis plak.. Ada aircnd harga rm160.. Klu ada ruang sofa (bilik besar skit) kena tambah rm20.. Still lagi bawah rm20...
Best sesgt g sana..nyaman dan air pun jernih je... :)..
Ada sedikit gmbr tuk dikongsikm bersama....

Chalet yg kami duduk
daftar disini
terbalik plak gambr
chalet berhadapan pantai

Ahad, 19 Oktober 2014

Manjakan diri

Bila kaki dh susah nak capai... Cmni la jadi nya.. Manjakn diri dgn hubby... Hubby tlg keratkan kuku ku :)...
*skrang alhamdulillah dh masuk 29minggu.. Nurse pun dah suruh kira pergerakkn bayi selama 12 jam... Max gerakan kena 10kali.. Xleh kurang.. Klu kurang segera ke hospital.. Moga2 baby ku sentiasa sihat.insyaAllah... Skrang berat terlebih n tgh di pantau 3kali sekali kena check tekanan darah, berar, urin dan juga nadi bby.. Semoga aku tiadala penyakit2 yg tidak diingini...

Raya haji

Serba sedikit gmbr raya hari di kota tinggi..

Isnin, 15 September 2014

Bantal kekabu besar

Alhamdulillah...
Ada juga yg berminat utk mmbuat tempahan bantal kekabu besar...

Rabu, 11 Jun 2014

setahun sudah

Alhamdulillah..

Sudah setahun usia perkahwinan kami...
Tiada kata yang dapat diungkapkan melainkan bersyukur kepada Ilahi...

Terima kasih kepada semua yang memberi sokong secara langsung dan tidak langsung..






* Menerima tempahan bantal kekabu BESAR bersize 30x30 inci. Boleh sms/watsapp sy 012-7976682

Khamis, 24 April 2014

Monopod murah

Monopod
Hanya rm29.90
Boleh sms/ watsapp 0127976682 - siti khadijah

Sabtu, 19 April 2014

Ovulation prediction kit (OPK) atau LH

Assalammualaikum semua...
Nak share serba sedikit cara kegunaan opk ni.. Opk ni lain skit dari upt...
Kite mesti tau cara nk amik sampel urine supaya kite tak terlepas waktu subur kite dan salah guna.. Rugi nnti...
1. Kita perlu tahu kitaran haid kita.. Sama ada regular atau tak.. Sy bagi satu contoh ye supaya senng skit pham insyaAllah.. Misalan kitaran kite 30hari.
Jadi kita tolak dgn 16.. 30-16=14... 14 tu ialah anggaran hari subur kita (hari yg ke 14 dari 1st kita keluar haid).. Kita perlu ambil sample urine kita dari hari ke 12. Masa utk ambl sample perlu sama setiap hari iaitu antar 2.30 ptg hingga 8mlm.. Masa yg paling ok kul2.30ptg..
Kita ambil dari hari ke 12 hingga 16 (2hari awl dan 2hari selepas dari anggaran waktu subur).
2. Pastikan kita jgn buang tester tu selepas kita guna. Kalau boleh tampal dikertas dan tuliskan hari ke berapa kita amik sample.. Kalau kita lihat line putih maksudnya negatif.. Kalau dua line tapi satu pudar tetap negatif.. Line dua pekat baru positif..
Semoga ini dapat membantu serba sedikit cara nak guna opk..
Jikalau tidak paham atau mahu bertanya atau hendak beli OPK & UPT ni boleh sms/call/watsapp saya ..
012-7976682 siti khadijah
Harga OPK dan UPT
RM2.50 /pcs
10pcs RM30 termasuk pos laju (boleh campur2)
Wasalam...