follow me =)

Ahad, 17 Mei 2015

Renovate rumah - tiles dapur (part I)

Salam..

Semlm kami beli tiles untuk dapur memasak dan basah kami.. Kami tukar yang baru sebab yang lama tidak rata dan kaler pun tidak sama. Hasrat sebenar hendak pasang kabinet dapur agar dapur nampak kemas sedikit... Jadi sebelum pasang kabinet, lantai hendak tukar dulu supaya tidak buat kerja dua kali..
Semalam pergi jalan reko untuk beli tiles.. Banyak jugak tiles yang cantik-cantik. Harga murah sikit dari kedai yang kami servey di puchong. Beza rm0.40 je tapi kalau beli banyak, banyak jugak bezanya kan.. Tidak termasuk GST lagi..


nama kedai yang kami beli tiles
Tiles pilihan hati kami.. simple je hehehe
ni lantai dapur basah kami... 
dapur basah kami
lantai dapur memasak kami. asal takde tiles, just tikar je.

Isnin, 9 Februari 2015

Anugerah dan amanat Allah yang pertama

Alhamdulillah, saya selamat bersalin pada 26.12.2014 10.47pg bersamaan 4 rabiulawal 1436h. Anak lelaki dengan berat 3.64kg.. Lahir di hospital putrajaya.
Rasa lepas ni nk bersalin di tempat lain pula kerana disebabkan kurang privacy semasa nak lahir. Mungkin diorg nk tolg tp at least kena la tanya husband dulu, privacy kot... Dh mcm tukang sorak pula.. Mungkin aku kurang berdoa juga..
Kemudahan dekat situ sangat selesa.. Wad di berikan sorang satu bilik. Bayi pun diletakkan dalam bilik yang sama.. Jadi misi tidak perlu hantar/pulangkan bayi jika hendak menyusu. Senang umi hendak menyusukan. Lagi satu dapat mengelakkan daripada tertukar dengan orang lain..
Sebelum bersalin saya dan suami pergi ke rumah along suami kerana ada makan-makan untuk eratkan silaturrahim. Masa tu cuti raya kismas jadi semua dapat berkumpul. Makan BBQ tu. Banyak juga la saya makan. Lepas habis makan kami pun balik.
Masa balik tidak rasa pape lagi tanda. Pukul 2 aku mula sakit perut untuk membuang. Ingatkan sakit perut sebab makan banyak semalam. Lepas dah lega membuang, sambung tidur pula. Pukul 4 bangun dan membuang lagi. Takde lagi tanda pape. Pukul 6 bangun dah rasa tanda2 iaitu setiap 5 minit rasa mengeras. So apa lagi, cakap dengan suami dah kerap 5minit sakit ni..macam kena pergi hospital je ni.. Sebelum pergi tu sempat lagi google tanda2 nak bersalin antaranye kerap rs contraction 5 minit sekali.. Jadi pas solat terus siap2 untuk pergi hospital putrajaya. Sampai dalam kul7.30. Cek bukaan dh 6cm terus masuk labour room.. Tak sempat nak makan.. Kul10.47 selamat bersalin.. Pastu lepas selesai kena duk wad kat presint 8, nek ambulans.
Layanan kt wad alhamdulillah ok la tapi tengok nurse jugak.. Masa petang tu dapat nurse yang ok.. Bile yg mlm tu ummm macam nak marah je siap tanye anak ke brape.. Nk lyan mesti kena tahu ank ke brape ke?? Haoyaaa...
K la.. Tu je nk cerita... End.

Sabtu, 8 November 2014

Sesantai di Cherating

Jejln ke cherating... Percutian adhoc hehe... Ari jmt mlm aru bincng2 nk g mane n pas isyak trus g :)...
Ada 5 cadangan tempt nk g.. Cameron, pangkor, cherating, penang dan juga melaka...
Cameron tolak sbb dh selalu g, pangkor tolak sbb dh g, penang tolak sbb jauh sgt, melaka tolak sbb cm xbest hehe.. Last2 decide g cherating....
Gerak kul9.30 sampai kuantan dalam kul2.30.. Benti makan dan isi minyak kt sblm highway tu.. Tdo di hotel bumimas kuantan...
Sok nya dlm kul9 pg kami gerak ke cherating.. Seblm gerak kami sarapan dulu.. Sampai cherating dlm kul11.. Pastu cari2 hotel atau chalet... Hotel byk yg katil single 2, agak xbest.. Harga pun dlm rm250-rm280... Mhl gakla bg kami... Try cari chalet plak.. Alhamdulillah dapt chalet yg berbaloi.. Pandangan depan laut yg penting :)... Harga rm120 sbb kai kipas je.. Yg ada aircnd dh abis plak.. Ada aircnd harga rm160.. Klu ada ruang sofa (bilik besar skit) kena tambah rm20.. Still lagi bawah rm20...
Best sesgt g sana..nyaman dan air pun jernih je... :)..
Ada sedikit gmbr tuk dikongsikm bersama....

Chalet yg kami duduk
daftar disini
terbalik plak gambr
chalet berhadapan pantai

Ahad, 19 Oktober 2014

Manjakan diri

Bila kaki dh susah nak capai... Cmni la jadi nya.. Manjakn diri dgn hubby... Hubby tlg keratkan kuku ku :)...
*skrang alhamdulillah dh masuk 29minggu.. Nurse pun dah suruh kira pergerakkn bayi selama 12 jam... Max gerakan kena 10kali.. Xleh kurang.. Klu kurang segera ke hospital.. Moga2 baby ku sentiasa sihat.insyaAllah... Skrang berat terlebih n tgh di pantau 3kali sekali kena check tekanan darah, berar, urin dan juga nadi bby.. Semoga aku tiadala penyakit2 yg tidak diingini...

Raya haji

Serba sedikit gmbr raya hari di kota tinggi..
air terjun kota tinggi

Isnin, 15 September 2014

Bantal kekabu besar

Alhamdulillah...
Ada juga yg berminat utk mmbuat tempahan bantal kekabu besar...

Rabu, 11 Jun 2014

setahun sudah

Alhamdulillah..

Sudah setahun usia perkahwinan kami...
Tiada kata yang dapat diungkapkan melainkan bersyukur kepada Ilahi...

Terima kasih kepada semua yang memberi sokong secara langsung dan tidak langsung..






* Menerima tempahan bantal kekabu BESAR bersize 30x30 inci. Boleh sms/watsapp sy 012-7976682