follow me =)

Sabtu, 19 April 2014

Ovulation prediction kit (OPK) atau LH

Assalammualaikum semua...

Nak share serba sedikit cara kegunaan opk ni.. Opk ni lain skit dari upt...
Kite mesti tau cara nk amik sampel urine supaya kite tak terlepas waktu subur kite dan salah guna.. Rugi nnti...

1. Kita perlu tahu kitaran haid kita.. Sama ada regular atau tak.. Sy bagi satu contoh ye supaya senng skit pham insyaAllah.. Misalan kitaran kite 30hari.
Jadi kita tolak dgn 16.. 30-16=14... 14 tu ialah anggaran hari subur kita (hari yg ke 14 dari 1st kita keluar haid).. Kita perlu ambil sample urine kita dari hari ke 12. Masa utk ambl sample perlu sama setiap hari iaitu antar 2.30 ptg hingga 8mlm.. Masa yg paling ok kul2.30ptg..
Kita ambil dari hari ke 12 hingga 16 (2hari awl dan 2hari selepas dari anggaran waktu subur).

2. Pastikan kita jgn buang tester tu selepas kita guna. Kalau boleh tampal dikertas dan tuliskan hari ke berapa kita amik sample.. Kalau kita lihat line putih maksudnya negatif.. Kalau dua line tapi satu pudar tetap negatif.. Line dua pekat baru positif..

Semoga ini dapat membantu serba sedikit cara nak guna opk..

Jikalau tidak paham atau mahu bertanya atau hendak beli OPK & UPT ni boleh sms/call/watsapp saya ..
012-7976682 siti khadijah

Harga OPK dan UPT
RM2.50 /pcs
10pcs RM30 termasuk pos laju (boleh campur2)

Wasalam...

Jumaat, 18 April 2014

pregnant kit tester upt dan opk

Assalammualaikum semua.

Sy ada jual OPK (Ovulation prediction kit) dan juga UPT (urinary pregnancy test)...

Murah dari market price!!
Harga RM2.50 satu unit...
10 unit rm30 termasuk kos penghantaran...

Boleh sms/ whatsapp/call sy k..
0127976682

Ahad, 6 April 2014

Bantal kekabu

Assalammualaikum semua...

Saya menerima tempahan untuk bantal
1. BIG bantal (33x33inchi) : rm35
2. Standard bantal : rm15

Bole sms atau whatapp utk keterangan tempahan. 012-7976682 - siti

Bole cod area puchong, usj, kajang, bangi, putrajaya, shah alam

Khamis, 20 Februari 2014

Ayam asam pedas

Ayam masak asam pedas dari suami kepada isteri hehhe...

p/s : ni yg bertambah syg :)..

Ahad, 2 Februari 2014

Danga baru

CNY di johor...

Jalan2 di danga bay baru... Cantik kawasan dia.. Byk lagi yg akan di buat.. Kt tempt yg aku g tu untuk gallery view je... View untuk project danga 5-star living house.. Byk bangunan yg akan di bina di tepi pantai... Xtaula tambak tanah tu bole tampung semuanye... Mybe ada yg tambak ada yg x...

Kami kt sana, jalan2 amik gambar je.. Lepas tu kami g plaza angasana.. Window shopping dan makan kfc... Pastu kami g kg majidee plak g makan abc special ngsn taufufa... Abc dia mcm di shah alam..

Jumaat, 31 Januari 2014

CNY 2014

Tahun ni beraya cine di kota tinggi.. Lama dah xblk kota... Alhamdulillah sampai jgk kt sni...
Bertolak mlm khmis pas keje.. Kemas2 baju, mkn2 dan amik adik kt bangi.. Kul11 aru bertolak ke kota... Smpi umh kul3 pagi.. Laju x huhu.. Lg pun xjem tp kete byk jgk..

Selamat berehat bersama keluarga ~~

Rabu, 29 Januari 2014

Cuti-cuti di langkawi

Pergi langkawi 9 jan 2014 sempena besday aku..cehwahh hehe....
Sampai2 kt airport kami trus cari peta langkawi... Kt airport ada sediakn peta.. Kt situ pun byk pakej2 tuk jejln dan juga kete sewa...

Kami duduk hotel resort world... Sape nk booking leh booking guna website dia.. Kalau call mahal skit...
Selepas tu kami duduk di best star di pantai cenang.. Duk sana sebab nak duk tepi pantai :)...

Jalan2 dan shopping tu biasala.. Beli pinggan mangkuk tuk pakai harian... Coklat kami xbeli sgt... Sbb kebykkn tak de tanda halal... Agak meragukan.. Mmg ada tampal sijil2/notis kt situ tp tetap meragukan..